19 april a.s. informatiebijeenkomst bibliotheek Emmen i.s.m. Natuurbegraaf Hilligmeer en La Vida uitvaartbegeleiding

 

Informatieavond over uitvaart en natuurbegraven

Wat kan ik zelf al regelen voor mijn uitvaart? Mag je een uitvaartceremonie vanuit een café organiseren? Wat is eeuwigdurend grafrecht? Er leven veel vragen rondom de dood en het afscheid. Toch is voor veel mensen de stap groot om een begraafplaats of uitvaartorganisatie te bezoeken om zich te informeren over de mogelijkheden van een goede en persoonlijke uitvaart.

Om deze drempel lager te maken organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer in samenwerking met lokale uitvaartorganisaties en bibliotheken in Groningen en Drenthe een aantal informatiebijeenkomsten over de uitvaart in het algemeen en natuurbegraven in het bijzonder.

Ceremonie en begrafenis

Een goede en betekenisvolle uitvaartceremonie is van groot belang voor nabestaanden. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst legt de uitvaartverzorger uit wat de mogelijkheden zijn en wat mensen vooraf kunnen regelen. Na de pauze vertelt Sonja Wabeke van Natuurbegraafplaats Hillig Meer aan de hand van foto’s over de bijzonderheden van begraven in de natuur.

Uitvaartverzorger Margriet Hassing

De visie van Margriet Hassing, van La Vida uitvaartbegeleiding, uit Emmen is dat een persoonlijke uitvaart het begin is van het rouwproces. Niet alleen de uitvaart, maar ook de periode tussen overlijden en de uitvaart is iets waar u met een warm gevoel op terug kunt kijken. Een persoonlijke uitvaart maak je samen.
Margriet: “Ik geloof dat het anders kan en dat veel mensen het anders willen. Omdat een uitvaart meer is dan begraven en cremeren.”

Uiteraard is er tijdens deze avond alle ruimte voor vragen.

Datum: 19 apr
Begintijd: 19:00 uur
Eindtijd: 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Emmen
Kosten: Gratis