Informatie en links


Van Goudsmid Margriet (atelier uitsluitend vlgs. afspraak open) & Margriet Jewels.
“Margriet, zo’n 30 jaar Meester Goudsmid en al 20 jaar een atelier aan huis. Een verhaal vertellen met sieraden, het is de passie van Goudsmid Margriet. Úw verhaal, een bijzonder mijlpaal of gebeurtenis vertalen naar een sieraad wat voor onschatbare waarde is voor de drager. Handgemaakte, unieke ontwerpen, of juist het vermaken van bestaande sieraden van een dierbare zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die Goudsmid Margriet biedt. Naast herinnerings-, vingerafdruk- en assieraden, eventueel ook online via Margriet Jewels, kan worden gekozen voor een geheel nieuw stuk. Vervaardigd naar eigen ontwerp, ambachtelijk gesmeed van nieuw of gedragen goud, uit het atelier én de handen van Meester Goudmid Margriet.”

Atelier Alewijn, wades naar wens

Een lief alternatief voor een kist is een lijkwade. Gewikkeld in een mooie stof is de overledene nog even dichtbij, tastbaar en herkenbaar. Een wade maakt het afscheid intiem.
Atelier Alewijn ontwerpt en maakt wades naar wens voor een liefdevol en natuurlijk afscheid. Alle wades zijn door mij met liefdevolle aandacht ambachtelijk gemaakt van stoffen met natuurlijke vezels zoals katoen, linnen, bamboe, zijde en wol.  De stoffen zijn biologisch afbreekbaar en geschikt voor zowel cremeren als begraven als ook voor de natuurbegraafplaats. Het assortiment is uniek, kleurrijk en veelzijdig om aan alle wensen te kunnen voldoen. Heeft u er al eens aan gedacht om een wade tevoren voor uzelf uit te kiezen?
Bekijk de video hieronder of het assortiment op de website van Atelier Alewijn om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.
website alewijn-lijkwades

https://www.youtube.com/watch?v=_tjhfDz4enQ

Neem gerust contact op met uw vragen, Marijke Ott helpt u graag persoonlijk.Wikkelgoed:
Dit bedrijf, dat in 2000 is begonnen, biedt een duurzaam alternatief voor het gebruik van een kist: de lijkwade. Een lijkwade is een zachte rechthoekige doek die om een overledene gewikkeld kan worden voor bij een uitvaart of opbaring. Samen met een draagbaar kan deze wade een kist volledig vervangen. Zowel deze draagbaren als de lijkwaden van Wikkelgoed worden gemaakt van biologische, duurzame en Fairtrade materialen. Mocht u meer willen weten over Wikkelgoed en lijkwaden kunt u terecht op hun website: lijkwade.


Digitale Nazorg:
Van het digitaliseren van analoge herinneringen en hulp bij het toegankelijk maken van dierbare data op (defecte) apparatuur tot het opzeggen van online diensten en social media.
Brochure digitale nazorg LaVida


Memori brengt herinneringen en reacties samen en bewaart deze. Onze eigen herinneringen én die van een ander. Om zo warmte, steun, saamhorigheid en liefde te brengen. Herinneringen en reacties geven kracht en bieden inspiratie. Niet alleen op de dagen rondom de uitvaart, maar altijd. Memori biedt betrokkenen de mogelijkheid om nabestaanden écht tot steun te zijn en geeft inhoud aan de wens iets voor ze te betekenen. Op een manier die past in de huidige tijdsgeest. Online, toegankelijk en respectvol.
Website Memori