Nu in het Erica journaal: Uitvaartverzorging kan ook anders, laat u niet overrompelen

Een uitvaart is kostbaar. Gemiddeld zijn de kosten tussen de 3000 en 8000 euro. De kosten zijn zeer afhankelijk van uw wensen. Een aantal kosten is niet te voorkomen. Dit zijn kosten van begraven of cremeren (tenzij u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap), een kist of wade, akte van overlijden, rouwvervoer, koeling of balseming. Andere kosten die erbij komen zijn afhankelijk of u er gebruik van maakt, zoals opbaren op locatie, rouwkaarten, advertentie, koffietafel etc.

Bent u verzekerd voor uw uitvaart, prima!
Weet u ook waar u voor verzekerd bent. Nee? Kijk dan eens naar de algemene voorwaarden die zijn toegevoegd aan uw polisblad. De kleine lettertjes!
Bent u verzekerd voor diensten (natura verzekering) betekent dit dat de verzekering u niet uitbetaald maar voor u een aantal dingen regelt. Zoals de uitvaartkist, het crematorium, de plek van opbaren, het vervoer etc. Wanneer dit overeenkomt met uw wensen hoeft u niets te doen. 

Maar wat wanneer u een andere kist wilt, een andere plek van cremeren of opbaren. Of een andere vorm van rouwvervoer. Hebt u de vrijheid om te kiezen voor datgene wat bij u past en wat misschien wel het allerbelangrijkste is, hebt u de vrijheid om te kiezen welke uitvaartbegeleider het beste bij u past? In de kleine lettertjes staat dan dat u wat zult moeten bijbetalen. Maar weet u ook hoeveel? Is dit voor u niet de bedoeling kijk dan of het mogelijk is uw polis aan te passen.

Om hoge kosten te voorkomen, neem de moeite om ernaar te kijken. Ik denk graag met u mee.

Margriet is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar voor advies en hulp. Ongeacht hoe en waar u bent verzekerd. In de meeste gevallen bent u vrij om te kiezen voor een uitvaartonderneming die het beste bij u past. Bijvoorbeeld La Vida uitvaartbegeleiding.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Hassing via 06-250 164 83 of info@uitvaartlavida.nl
Kijk ook eens op www.uitvaartlavida.nl